Using 2x Xpress512 with USB-hub - not working

computer, driver, ...

Using 2x Xpress512 with USB-hub - not working

Postby Lardh » 25 October 2018, 07:34

I just got a second Xpress512 interface in order to expand my universes.
Everything work perfect!

Until I tried to use a USB-hub (powered) to run them.

(0) devises found at launch of TheLightingController

Attaching images

https://www.dropbox.com/s/zgxajxin6h4v2 ... 2.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/g8odvvbgf8nic ... 5.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/ap1vvtx7ydtkf ... 0.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/5vi3zodczgu48 ... 9.jpg?dl=0

Has anyone had this issue previously with multiple interfaces?

V8 & V9 on MacBook
The Lighting Controller v9 on MacBook Pro.
2x Xpress512

www.lardh.com
Lardh
 
Posts: 6
Joined: 15 October 2018, 23:24

Re: Using 2x Xpress512 with USB-hub - not working

Postby TimH » 25 October 2018, 07:43

I run 2 interfaces very regularly, never had any issues.
On both V8 and v9 on windows 10.
I've never tried running both interfaces off of one hub though. Try running them off two different USB ports on your computer?
TimH
 
Posts: 286
Joined: 03 April 2017, 02:28

Re: Using 2x Xpress512 with USB-hub - not working

Postby iNX » 25 October 2018, 08:11

Same case here, impossible to use with a powered usb hub.
iNX
 
Posts: 23
Joined: 24 May 2018, 05:36

Re: Using 2x Xpress512 with USB-hub - not working

Postby Lardh » 25 October 2018, 08:59

Thats the issue. Running them directly from the computer works like a charm. Im a mobile DJ and I run both sound and lightshow from the same computer, controlling the lights via Bluetooth MIDI-pad. But my DJ-controller needs one USB, and the laptop only has two. The controller doesn't like USB-hubs neither. So I thought maybe I could connect the Xpress512 via a HUB.

I have just ordered this one instead: https://www.thomann.de/se/lindy_usb_20_smartprohub.htm
So i will give that a go later this afternoon.

Shame if I can't get this to work =/
The Lighting Controller v9 on MacBook Pro.
2x Xpress512

www.lardh.com
Lardh
 
Posts: 6
Joined: 15 October 2018, 23:24

Re: Using 2x Xpress512 with USB-hub - not working

Postby Lardh » 25 October 2018, 13:08

I managed to get this running with a USB-hub. After a number of rebooting, reconnecting, unplugging replugging eventually it worked =)
The Lighting Controller v9 on MacBook Pro.
2x Xpress512

www.lardh.com
Lardh
 
Posts: 6
Joined: 15 October 2018, 23:24


Return to General hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests